Snart är det påsk! Det kan alltid vara skoj med lite tips för matlagningen. Med påsken i antågande kommer här ett recepttips från Coop´s medlemstidning ”Mer Smak”. Se. Coop´s medlemstidning- Påskdessert Påskmaten i all ära men visst är det ändå något speciellt med efterrätten?
PASCHA MED HALLON OCH BLÅBÄR
Ostkaka med citron
12 PORTIONER
250 gram smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
5 äggulor
1 kg kvarg (10 %)
2 dl mandelmjöl
3 dl gräddfil
1 citron, finrivet skal och saft
1/2 tsk vaniljpulver
RÅRÖRDA HALLON
225 g frysta hallon, lätt tinade
2 msk strösocker
TILL SERVERING
Färska blåbär och hallon
ev citronmeliss
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa smör och socker fluffigt. Vispa i äggulorna, en i taget. Rör ner resten av ingredienserna.
2. Lägg en kökshandduk i ett durkslag och häll i smeten. Låt stå i kylen (över en skål) ett dygn.
3. Rårörda hallon: Rör hallon med socker tills sockret smält.
4. Vänd upp paschan på ett serveringsfat och garnera gärna med färska bär och ev citronmeliss. Pudra över florsocker. Servera med rårörda hallon.
Mer tips från Coop´s medlemstidning finns på http://www.coop.se Här finns även information om att Coop har tjänster för hemleverans av mat, för den som vill ha lite hjälp. Här kommer en länk till Coop´s ekologiska matkasse för fyra personer.
Här kommer tips på smårätter från Coop´s recepttidning Mersmak nr 3 2017.
GRILLAD HALLOUMI MED VITLÖK, ROSMARIN & CITRON Se. länk till Coops grillade halloumi här
TID: 5 MIN
Den salta halloumin är en perfekt grund för citron, gräsig olivolja och örter.
6 BUFFÉPORTIONER
400 g halloumi
3 vitlöksklyftor, skivade
3 kvistar rosmarin
3 msk olivolja
1/2 citron
nymalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Skär halloumin i 1/2 cm tjocka skivor och stek dem i en het grill- eller stekpanna tills de får fin färg på båda sidor.
2. Fräs vitlök och rosmarin i olja utan att de bränns. Ta bort pannan från värmen och riv ned citronskalet (endast det gula).
3. Lägg upp halloumin på ett fat och ringla över den varma oljan. Dra ett varv med pepparkvarnen.