• Företag
  • Privat
  • Jobb
  • Sjukdomar
Vidare till innehåll
  • Hem
  • Kontakt
  • Tjänster
  • Aktuellt
  • Samarbetspartners
  • Länkar
  • Tidsbokning
« God jul och gott nytt år
Stärkt mående i sommar med kbt »

Efterrättstips i helgtider

Av admin | Publicerad: 11 april, 2017

Snart är det påsk! Det kan alltid vara skoj med lite tips för matlagningen. Med påsken i antågande kommer här ett recepttips från Coop´s medlemstidning ”Mer Smak”. Se. Coop´s medlemstidning- Påskdessert Påskmaten i all ära men visst är det ändå något speciellt med efterrätten?

PASCHA MED HALLON OCH BLÅBÄR
Ostkaka med citron

12 PORTIONER

250 gram smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
5 äggulor
1 kg kvarg (10 %)
2 dl mandelmjöl
3 dl gräddfil
1 citron, finrivet skal och saft
1/2 tsk vaniljpulver

RÅRÖRDA HALLON
225 g frysta hallon, lätt tinade
2 msk strösocker

TILL SERVERING
Färska blåbär och hallon
ev citronmeliss
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Vispa smör och socker fluffigt. Vispa i äggulorna, en i taget. Rör ner resten av ingredienserna.
2. Lägg en kökshandduk i ett durkslag och häll i smeten. Låt stå i kylen (över en skål) ett dygn.
3. Rårörda hallon: Rör hallon med socker tills sockret smält.
4. Vänd upp paschan på ett serveringsfat och garnera gärna med färska bär och ev citronmeliss. Pudra över florsocker. Servera med rårörda hallon.

Mer tips från Coop´s medlemstidning finns på http://www.coop.se Här finns även information om att Coop har tjänster för hemleverans av mat, för den som vill ha lite hjälp. Här kommer en länk till Coop´s ekologiska matkasse för fyra personer.

Här kommer tips på smårätter från Coop´s recepttidning Mersmak nr 3 2017.

GRILLAD HALLOUMI MED VITLÖK, ROSMARIN & CITRON Se. länk till Coops grillade halloumi här
TID: 5 MIN

Den salta halloumin är en perfekt grund för citron, gräsig olivolja och örter.

6 BUFFÉPORTIONER
400 g halloumi
3 vitlöksklyftor, skivade
3 kvistar rosmarin
3 msk olivolja
1/2 citron
nymalen svartpeppar

GÖR SÅ HÄR
1. Skär halloumin i 1/2 cm tjocka skivor och stek dem i en het grill- eller stekpanna tills de får fin färg på båda sidor.
2. Fräs vitlök och rosmarin i olja utan att de bränns. Ta bort pannan från värmen och riv ned citronskalet (endast det gula).
3. Lägg upp halloumin på ett fat och ringla över den varma oljan. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Glad påsk hälsningar från Mitt Sverige friskvård

Detta inlägg är publicerat i Blandat. Bokmärk permalink. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.
« God jul och gott nytt år
Stärkt mående i sommar med kbt »

Skriv en kommentar Cancel reply

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Kategorier

    • Blandat
    • Friskvård
    • Motion
  • Film

    Här kommer snart att ligga en trevlig film- håll utkik!

  • mindfullness
  • Mindfullness
  • Om företaget
  • Blogg
  • Nätverk
  • Online terapi
Copyright © 2011, Mitt Sverige terapi och friskvård | Stiernform